عمل بینی رایج ترین جراحی زیبایی در ایران است که هر ساله بسیاری از افراد هم در داخل کشور و هم در خارج از کشور برای انجام آن اقدام می کنند. این جراحی هم در میان زنان و هم در میان مردان طرفداران زیادی دارد. اما برای افرادی که قصد انجام این جراحی را دارند یا کسانی که این عمل زیبایی را انجام داده اند همیشه سوالات بسیاری وجود دارد؛ جراحی بینی چگونه انجام می شود؟ اقدامات قبل و بعد جراحی بینی چیست؟ چطور می توانم یک جراح گوش و حلق و بینی خوب انتخاب کنم؟ بهترین جراح بینی تهران چه کسی است؟ این ها نمونه ای از سوالاتی است که فرد قبل از عمل بینی در ذهن دارد. در این مطلب تصمیم داریم تا به طور دقیق به بررسی مسائل مربوط به رینوپلاستی بپردازیم.
آناتومی بینی
ظاهر بینی
ظاهر بینی از 5 قسمت کلی تشکیل شده است که هر بخش نیز ساختار ویژه و وظیفه ی خاصی را بر عهده دارند.
ریشه بینی: بالا ترین قسمت که در زیر پیشانی قرار دارد، ریشه بینی است.
ستونک بینی: پایین ترین بخش بینی یعنی قسمت تحتانی زیر بینی ، ستونک بینی نام دارد.
پشت بینی: به ناحیه بین ریشهی بینی و ستونک بینی، پشت بینی گفته می شود.
پره های بینی: پره ها بینی بخش بیرونی بینی را تشکیل می دهند و زیر آن ها غضروف های جانبی مربوط به همان بخش وجود دارد.
ساختار خارجی بینی هرمی شکل است. در کناره ها ی ستونک بینی ، سوراخ ها ی بینی قرار دارند، این سوراخ ها از داخل توسط تیغهی بینی و از خارج توسط پرههای بینی احاطه شده اند. هوا از این سوراخ ها ی بینی عبور می کند و گرم و مرطوب می شود و بعد از آن از طریق حلق وارد نای و دستگاه تنفسی می شود.
ساختار اسکلتی بینی
- قسمت استخوانی: در بخش بالایی بینی استخوان بینی قرار دارد که به استخوانهای فک بالا و فرونتال متصل شده است.
- قسمت غضروفی: بخش پایینی بینی شامل قسمت های غضروفی می شود که شامل دو غضروف کناری، دو غضروف پره بینی و یک غضروف تیغهی بینی می شود.
معمولا پوستی که بر ناحیه استخوانی بینی قرار دارد نازک تر است و پوستی که بر روی بخش غضروفی قرار دارد مقداری ضخیم تر و گاهی دارای غدد چربی است.
رینوپلاستی چیست؟
جراحی زیبایی بینی یا رینوپلاستی (Rhinoplasty) یکی از عمل های زیبایی است که به کمک آن مشکلات مادرزادی یا مشکلاتی که به مرور برای بینی به وجود آمده اند، رفع می شوند. عمل زیبایی بینی گاهی همراه با درمان مشکلات تنفسی انجام می شود و علاوه بر تغییر ظاهر، تنفس و بویایی فرد را هم بهبود می بخشد. این عمل توسط متخصص گوش و حلق و بینی یا جراح پلاستیک انجام می شود و اگر به درستی انجام شود می تواند نتیجه ای فوق العاده در پی داشته باشد.
تاریخچه جراحی بینی
در گذشته و سال های خیلی قبل عمل بینی به منظور یک روش زیبایی برای افرادی که بینی بزرگ دارند مرسوم نبوده است، در آن زمان افرادی که بخشی از بینی خود را در اثر جنگ از دست می دادند و یا تبهکاران اعضای بدن قربانیان خود را قطع می کردند، برای این جراحی اقدام می کردند.
هند قدیم
در هزاران سال قبل در کشور هند فردی به نام Sushruta از پوست پیشانی برای ترمیم بینی کمک میگرفت.
قرن 16 میلادی
در قرن 16 میلادی فردی به نام Gasparo Tagliacozzi روشی جدید را برای بازسازی بینی ابداع کرد، به این صورت که تکه ای از پوست بازو را به بینی متصل میکرد و بعد از پیوند آن را جدا میکرد.
سال 1917
در سال 1917 نیز دکتر هارولد جیلیس جراح ارتش انگلستان به ترمیم بینی یکی از افسران ارتش که بینی خود را با شلیک گلوله از دست داده بود پرداخت.
زمانبندی مورد نیاز برای جراحی بینی
دوران نقاهت:
2 هفته
نوع بیهوشی:
عمومی
بستری:
نیاز نیست
بازگشت به کار:
1 هفته
مدت زمان عمل:
2 تا 4 ساعت
مراجعه بعدی
7روز بعد
عمل زیبایی بینی به چه دلیلی انجام می شود؟
هر فردی از جراحی بینی خواسته و انتظار متفاوتی دارد این خواسته ها با توجه به معیارهای زیبا شناسی و پزشکی متفاوت است. جراحی بینی برای رفع مشکلاتی انجام می شود که بر اثر تصادف یا حادثه به وجود آمده اند و یا به صورت مادر زادی وجود داشته اند. همچنین مراجعه کنندگان برای جراحی بینی می توانند با هدف ترمیم بینی که قبلا عمل شده، رفع مشکلات تنفسی و یا به دلیل ناراضی بودن از ظاهر بینی دست به این عمل بزنند.
مشکلاتی که جراحی بینی آن ها را رفع می کند عبارتند از:
جراحی بینی با هدف زیبایی
- رفع قوز بینی
- رفع افتادگی و تغییر شکل نوک بینی
- بهبود ظاهر بینی و فرورفتگی ها و برجستگی های آن
- کوچک کردن بینی های بزرگ
- باریک کردن تیغه بینی
- متقارن سازی سوراخ های بینی
- رفع کجی بینی و کاهش طول بینی
جراحی بینی با هدف درمان
- رفع انحراف بینی
- ترمیم شکستگی بینی
- رفع مشکلات مادرزادی
- بهبود وضعیت تنفس در فرد
- برداشتن پولیپ بینی
- رفع مسدود بودن حفره بینی
این مشکلات به کمک عمل بینی توسط بهترین جراح بینی قابل درمان است. لازم است در جلسات مشاوره با پزشک هدف خود را از رینوپلاستی مشخص کنید تا پزشک از انتظارات شما از این جراحی اطلاع یابد و بهترین نتیجه را برایتان رقم بزند.
یکی از مهمترین اهداف جراحی بینی افزایش اعتماد به نفس است. زیبایی و سلامتی می تواند بر روی اعتماد به نفس افراد بسیار تاثیر بگذارد. بینی بزرگ و یا بینی که بیش از حد انحراف دارد میتواند باعث وجود حس بد نسبت به چهره در خود فرد شود، با انجام جراحی بینی و برطرف کردن نقایص آن می توانید حس خوبی به خودتان داشته باشید و در نتیجه اعتماد به نفس شما افزایش پیدا خواهد کرد.
جراحی بینی چگونه انجام می شود؟
رینوپلاستی تحت بیهوشی عمومی و به دو روش انجام می شود:
جراحی باز
در این روش، جراح بعد از بیهوش کردن بیمار، قسمت کلوملا را برش می زند. سپس پوست بینی را بالا می برد و تغییرات لازم را روی ساختمان بینی ایجاد می کند. در این روش جراح دسترسی کامل به ساختمان بینی دارد و میدان دید او وسیع است.
بیهوشی
برش پره های بینی
اعمال تغییرات
بستن بینی
مراحل جراحی بینی باز
رینوپلاستی باید توسط یک متخصص گوش و حلق و بینی خوب یا نزد جراح پلاستیک انجام شود. مراحل این عمل به صورت زیر است:
3 مرحله کلی جراحی بینی باز
بیمار پس از وارد شدن به اتاق عمل بر روی تخت دراز می کشد و پزشک متخصص بیهوشی او را تحت بیهوشی عمومی قرار می دهد.
پس از این که فرد بیهوش شد، کلوملا (ناحیه بین دو سوراخ بینی) برش داده می شود تا پوست بینی بالا زده شود؛ با بالا رفتن پوست بینی، جراح به ساختمان بینی دسترسی پیدا می کند و شروع به انجام تغییرات روی بینی می کند؛
بعد از اتمام تغییرات، برش های داخل بینی و بیرون آن بخیه زده می شود؛ جراح، تامپون را داخل بینی قرار می دهد؛ روی بینی اسپلینت (گچ) قرار می گیرد تا شکل بینی حفظ شود؛ بیمار به ریکاوری انتقال داده می شود و بعد از رسیدن به شرایط لازم ترخیص می شود.
عمل بینی حدود 2 ساعت به طول می انجامد. ممکن است مدت زمان جراحی بینی گوشتی کمی طولانی تر از بینی استخوانی باشد.
جراحی بسته
در این روش، جراح بدون برش زدن ناحیه کلوملا و از داخل سوراخ های بینی جراحی را انجام می دهد. در این روش پزشک میدان دید کافی برای انجام تغییرات اساسی ندارد و امکان خطا در آن بیشتر است.
بیهوشی یا بی حسی
برش داخل بینی
اصلاح فرم بینی
اصلاح تیغه بینی
از مزایای جراحی بینی بسته می توانیم به دوره نقاهت کوتاه تر، نماندن جای بخیه و کبودی کمتر اشاره کنیم. همچنین مدت زمان جراحی بینی به روش بسته بسیار کمتر از روش باز است.
تکنیک باز یا بسته؟ کدام بهتر است؟
لازم است بدانید که هیچ تکنیکی بر دیگری برتری ندارد. پزشک با توجه به فرم بینی شما و اصلاحاتی که قرار است انجام شود بهترین و مناسب ترین روش را به شما پیشنهاد خواهد داد.
انواع بینی کدام است؟
یکی از اولین دغدغه های مراجعه کنندگان عمل بینی این است که بینی من گوشتی است یا استخوانی؟ آیا بینی استخوانی نتیجه بهتری در پی دارد؟ آیا در علم پزشکی چیزی به نام بینی گوشتی و استخوانی وجود دارد؟ بینی همه افراد از نظر ساختمانی به دو دسته بینی گوشتی و بینی استخوانی تقسیم می شود. باید بگویم که گوشتی و استخوانی یک اصطلاح است که بین مردم به غلط جا افتاده و در علم پزشکی هیچ جایگاهی ندارد. بنا به درخواست زیاد مخاطبان ما در این مطلب ویژگی های بینی گوشتی و استخوانی را مطرح خواهیم کرد و خواهیم گفت که این دو چه تفاوت هایی دارند .
بینی گوشتی
بینی گوشتی پوستی چرب، نسبتاً ضخیم با سوراخ های ریز و غضروف و استخوانی ضعیف دارد. این بینی معمولاً نوک پهن و افتاده ای دارد که این امر بیشتر به دلیل ضخامت بالای پوست بینی است. همیشه افرادی که بینی های گوشتی داشته اند نگران تغییر شکل بینی و بازگشت به فرم اولیه هستند. آیا واقعا ممکن است که بینی دوباره به حالت قبل برگردد؟ امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی و استفاده از جدیدترین تکنیک ها این امکان به حداقل میرسد.
بینی استخوانی
پوست نازک، انعطاف پذیر و غضروف و استخوان قوی نشانه های استخوانی بودن بینی است. این بینی به دلیل داشتن پوست نازک نتیجه بهتری بعد از جراحی می گیرد. معمولا در عمل بینی استخوانی پزشک با کمک ابزارهای مخصوص به برداشتن برآمدگی روی بینی و همچنین سوهان کشیدن آن میپردازد و نتیجه ای عالی را رغم میزند.
[ays_quiz id=’2′]
به طور کلی میتوان گفت تفاوت بین بینی استخوانی و بینی گوشتی ضخامت پوستی است که بر روی بینی کشیده شده است و به اصلاح عامیانه بینی های گوشتی تپل تر هستند. البته جراحی بینی شکسته نیز از خدمات جراح پلاستیک و بهترین جراح بینی در تهران نیز می باشد.
انواع مدل های جراحی زیبایی بینی کدام است؟
یکی از دغدغه هایی که اکثر افراد برای جراحی بینی دارند این است که بینی آن ها بعد از جراحی به چه شکل می شود؟ به طور کلی، جراحان بینی می توانند رینوپلاستی به سه مدل انجام دهند:
- جراحی بینی طبیعی
- جراحی بینی فانتزی
- جراحی بینی نیمه فانتزی
در ادامه به معرفی ویژگی های انواع مدل های بینی می پردازیم:
عمل بینی طبیعی
مدل بینی طبیعی یا نچرال این روز ها طرفداران بسیاری دارد زیرا این مدل هم ظاهری زیبا به چهره می بخشد و هم از نظر تنفسی عملکرد صحیحی دارد. این مدل تیغه صافی دارد و زاویه بین نوک بینی با لب بالایی بین 90 تا 95 درجه است. اندازه سوراخ و تیغه در این مدل بینی استاندارد است. این مدل هم برای خانم ها و هم برای آقایان مدلی ایده آل محسوب می شود. معمولاً افرادی که می خواهند چهره طبیعی داشته باشند برای عمل بینی طبیعی اقدام می کند.
در این جراحی انحراف و کجی بینی برطرف می شود همچنین قوز روی بینی برداشته می شود و پهنای نوک بینی کم می شود. اگر بینی افتادگی داشته باشد تا حد خوبی بالا برده می شود. همچنین در این جراحی پزشک اگر بیمار مشکلات تنفسی داشته باشد آن را بررسی و سپس برطرف می کند. معمولاً بینی طبیعی هیچ گاه از مد نمی افتد و همیشه طرفداران خود را دارد به صورت کلی نتیجه جراحی بینی باید به صورتی باشد که دیگران متوجه نشوند که فرد برای جراحی بینی اقدام کرده است.
از مزایای جراحی بینی طبیعی می توانیم به کم بودن عوارض آن بعد از عمل اشاره کنید همچنین تناسب اجزای صورت رعایت خواهد شد و فرد دچار هیچ مشکل تنفسی نمی شود.
عمل بینی نیمه فانتزی
جراحی بینی نیمه فانتزی بعد از جراحی بینی طبیعی نیز طرفداران زیادی دارد عمل بینی فانتزی ترکیبی از عمل بینی فانتزی و طبیعی است به صورتی که بینی نیمه عروسکی یا نیمه فانتزی ویژگی های بینی فانتزی و طبیعی را به صورت همزمان دارد و مدلی میان این دو است. تیغه این بینی قوس ملایمی دارد و زاویه نوک بینی با لب ها بین 95 تا 110 درجه است. سوراخ های بینی در این مدل کوچک تر از مدل طبیعی و بزرگ تر از بینی فانتزی است.
این بینی عملکرد تنفسی خوبی دارد اما نسبت به بینی طبیعی ضعیف تر است. معمولاً دختران جوان بیشتر از افراد دیگر برای این نوع جراحی اقدام می کنند. نکته قابل توجه در این جراحی این است که پزشک باید علاوه بر کوچک کردن سایز بینی و تناسب آن با سایر اجزای صورت را حفظ کند.
عمل بینی فانتزی
بینی عروسکی که با نام بینی فانتزی هم شناخته می شود یکی دیگر از انواع بینی است که طرفداران خاص خود را دارد. این مدل در گذشته طرفداران زیادی داشت اما امروزه متخصصان خوب بر این باورند که این مدل از نظر علمی عملکرد مناسبی ندارد. تیغه بسیار ظریف، قوس غیر استاندارد روی تیغه، کوچک بودن بیش از حد سوراخ های بینی و بالا بودن غیر استاندارد نوک بینی باعث می شود که این نوع بینی عملکرد ضعیفی از نظر تنفسی داشته باشد.
چه کسانی کاندیدای مناسبی برای عمل بینی هستد؟
شاید برایتان عجیب باشد که همه افراد کاندید مناسبی برای جراحی بینی نیستند! اگر جزو افراد زیر هستید به شما پیشنهاد می شود که عمل بینی را انجام ندهید:
- اگر پوست بینی شما بیش از حد ضخیم و یا بیش از حد نازک است.
- اگر سیگاری هستید و یا به تازگی سیگار را ترک کرده اید زیرا ممکن است بعد از عمل دچار عوارض فراوانی شوید.
- اگر وسواس فکری دارید و یا انتظارات غیر معمول از جراحی در ذهنتان وجود دارد زیرا بعد از عمل از نتیجه کار راضی نخواهید بود.
- اگر از سلامت جسمی خوبی برخوردار نیستید و یا دچار بیماری خاصی هستید که ممکن است خطرات ناشی از جراحی را بیشتر کند.
- اگر صورت و بینی شما هنوز به صورت کامل رشد نکرده است معمولاً توصیه پزشکان این است که تا رشد کامل صفحات بینی صبر کنید و سپس دست به جراحی بزنید.
- اگر اضافه وزن شدید دارید زیرا بیهوشی میتواند برای شما خطرناک باشد.
- اگر مشکلات تنفسی شدید و یا آلرژی شدید دارید. (افرادی که آلرژی فصلی دارند می توانند در مورد جراحی با پزشک مشورت کنند.)
- اگر ورزش های سنگین و پرخطری مانند فوتبال و کشتی انجام می دهید زیرا بعد از عمل باید مراقب باشید هیچ ضربه ای به بینی وارد نشود.
به طور کلی اگر از سلامت جسمی و روحی خوبی برخوردار هستید می توانید برای این جراحی اقدام کنید.
فیلم جراحی های عمل بینی توسط دکتر ایزدپناه
عوارض جراحی بینی چیست؟
رینوپلاستی نیز همانند سایر جراحی ها مزایا و معایبی دارد. عوارض جراحی بینی بسیار کم است اما لازم است شما قبل از انجام آن از این عوارض اطلاع داشته باشید تا بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید. بهتر است در جلسات مشاوره در مورد این عوارض با پزشک خود صحبت کنید. معمولاً مهارت جراح باعث به حداقل رسیدن عوارض خواهد شد، تعدادی از این عوارض عبارتند از:
- تورم
- آسیب به عصب
- عفونت
- خونریزی
- بی حسی
- واکنش به ماده بیهوشی یا بی حسی
- به جا ماندن اثر زخم
- مشکلات تنفسی
- کاهش حس بویایی
- آبریزش و عطسه
- مشکلات بویایی
- چسبندگی داخل بینی
عمل بینی ترمیمی
عمل ترمیم بینی (Revision Rhinoplasty) نوعی دیگر از انواع جراحی بینی است که این مورد هم می تواند با دو هدف زیبایی و درمانی انجام شود. گاهی فرد از عمل اولیه بینی خود راضی نیست و یا بعد از عمل دچار مشکلات تنفسی می شود، در این صورت باید به یک پزشک خوب برای ترمیم مراجعه کند. این جراحی با هدف بهبود نقوص بینی انجام می شود و در بسیاری موارد رضایت بخش است.
به طور کلی مشکلاتی که بعد از جراحی اولیه ممکن است برای فرد به وجود آید عبارت اند از:
- باقی ماندن قوز روی بینی
- دفرمه شدن بینی
- افتادن نوک بینی
- ایجاد مشکلات تنفسی
- کج شدن بینی بعد عمل
- کوچک شدن بیش از حد بینی
- نا متقارن شدن سوراخ های بینی
- بزرگ باقی ماندن بینی
- گوشت اضافه بعد عمل
بهترین فصل برای عمل بینی
بعد از اینکه تصمیم برای جراحی بینی گرفتید ممکن است در تعیین زمان آن مردد باشید و به دنبال جواب این سوال باشید که آیا واقعا فصل ها در نتیجه جراحی بینی موثر اند؟ بعضی از افراد بهار و تعطیلات نوروز را برای جراحی بینی انتخاب می کنند زیرا در این برهه زمانی مشغله کاری کم است و نیازی به دریافت مرخصی استعلاجی نیست. همچنین فرد می تواند مدت زمان بیشتری را در منزل استراحت کند.
بعضی از افراد می گویند ممکن است در بهار دچار آلرژی فصلی شوند و بهار را فصل خوبی برای جراحی ندانند، از طرف دیگر کسانی که می خواهند تابستان را برای جراحی بینی انتخاب کنند می گویند که این فصل گرم است ممکن است روند بهبودی بینی سخت تر باشد. بعضی از افراد نیز در مورد فصل زمستان می گویند که ممکن است دچار سرما خوردگی و عفونت های ناشی از آن شوند به همین دلیل زمستان را فصل مناسب نمی دانند اما واقعیت این است که هیچ فصلی بر دیگری برتری ندارد. اگر دچار آلرژی و حساسیت هستید می توانید در جلسات مشاوره با پزشک مشورت کنید.
انتخاب بهترین فصل برای عمل بینی به عهده شماست در واقع فصلی مناسب است که شما در آن احساس راحتی بیشتری دارید.
بهترین سن برای عمل بینی
بسیاری از نوجوانان برای اینکه بتوانند اعتماد به نفس بیشتری را تجربه کنند دوست دارند هرچه زودتر برای جراحی بینی اقدام کنند اما این افراد باید بدانند که بهتر است تا تکمیل شدن رشد صفحات بینی صبر کنند. انجام جراحی بینی قبل از سن مناسب می تواند برای فرد مشکلات ظاهری و مشکلات تنفسی را به وجود آورد و در نهایت آسیب های روحی جدی ببیند.
معمولاً دختران ۱۶ سالگی و پسران در ۱۸ سالگی و پس از توقف رشد بینی می توانند این جراحی را انجام دهند اما توصیه پزشکان این است که صبر کنند تا به سن بالاتری برسند تا رشد فکری آنها نیز تکمیل شده و بتوانند عاقلانه تصمیم بگیرند و بهترین انتخاب را داشته باشند. جراحی بینی زود هنگام میتوانند شما را نیازمند جراحی بینی ترمیمی کند.
تغییر چهره بعد از جراحی بینی
یکی از اصلی ترین دلایلی که افراد برای جراحی بینی اقدام می کنند، زیبا تر شدن چهره نسبت به قبل است. گاهی نیز دیده می شود افرادی که برای موارد درمانی برای جراحی بینی اقدام می کنند از پزشک خود نیز تقاضای ایجاد تغییرات مطلوب در ظاهر بینی شان هم دارند. تغییر چهره بعد از جراحی بینی امری غیر قابل انکار است اما لازم است بدانید که این تغییر چهره به گونه ای نیست که شما به فرد دیگری تبدیل شوید و یا دیگران شما را نشناسند. بعد از جراحی بینی با توجه به فرم بینی میزان تغییرات و نوع جراحی تغییراتی در بینی و به تبع آن در چهره به وجود می آید. اگر جراحی بینی توسط پزشکان حرفه ای و با سابقه انجام شود حتما شما زیبا تر و جذاب تر از قبل خواهید شد.
مراقبت و اقدامات قبل عمل بینی
بعد از انتخاب پزشک، نوبت به وقت گرفتن و تعیین تاریخ جراحی بینی می رسد. پزشک عکس های لازم را برای شما تجویز می کند. اگر انحراف بینی یا پولیپ وجود داشته باشد، عکس برداری سی تی اسکن بینی و سینوس و آندوسکوپی بینی و سینوس هم ممکن است نیاز باشد. اگر این مشکلات وجود نداشته باشد، عکس آتلیه ای کافی است. علاوه بر عکس، آزمایش خون نیز انجام می شود.
مهم ترین اقدامات قبل رینوپلاستی عبارتند از:
- بعد از انتخاب بهترین جراح، در مشاوره حضوری تمامی انتظارات خود از جراحی را بگویید. اگر داروی خاصی نیز مصرف می کنید یا بیماری خاصی دارید، حتماً پزشک را از آن مطلع کنید؛
- آزمایش ها ی قبل از عمل بینی، سی تی اسکن و عکس آتلیه را انجام دهید؛
- از 2 هفته قبل از عمل، مصرف دارو هایی مانند آسپرین را متوقف کنید. این داروها باعث رقیق شدن خون و در نتیجه خون ریزی حین جراحی می شوند؛
- از 2 هفته قبل جراحی، استفاده از الکل و دخانیات را متوقف کنید؛
- شب قبل عمل غذایی سبک اما پر انرژی میل کنید؛
- 8 ساعت پیش از عمل خوردن و آشامیدن را متوقف کنید؛
- شب قبل جراحی حتماً دوش بگیرید؛
- روز جراحی حتماً همراه داشته باشید. بعد عمل نمی توانید به تنهایی حرکت کنید.
- وسایل اضافی در روز عمل همراه نداشته باشید.
- قبل از جراحی لازم است بانوان لاک ناخن نداشته باشند و آرایش صورت را پاک کنند.
- آقایان باید قبل از جراحی ریش و سبیل خود را اصلاح کنند.
- حتما در روز های قبل از جراحی مسیر منزل تا بیمارستان را چک کنید تا در روز جراحی به موقع برسید و استرس نداشته باشید.
- تمامی مدارک و آزمایش های خود را در روز جراحی همراه داشته باشید.
فایل زیر حاوی اقدامات لازم قبل از جراحی بینی است. این فایل را در تلفن همراه خود ذخیره کرده تا در دسترس داشته باشید.
مراقبت های بعد از رینوپلاستی
نکات مهمی که باید بعد از عمل بینی به آن ها توجه داشته باشید و تاثیر بسزایی در نتیجه عمل دارنرا رد زیر به طول کامل توضیح دادیم. هر مورد را به دقت مطالعه کنید و به ذهن بسپارید.
1- مصرف دارو ها
بعد از جراحی دارو ها یی مانند پماد، مسکن و آنتی بیوتیک برای شما توسط پزشک تجویز می شود. داروهای تجویز شده به خصوص آنتی بیوتیک ها را در زمان معین مصرف کنید. از مصرف دارو ها به صورت خودسرانه خودداری کنید زیرا ورود این مواد شیمیایی به بدن خطرناک است، همچنین تا مدتی پس از جراحی مصرف آسپرین را متوقف کنید. ممکن است برای بهبود سریع تر بخیه ها نیز لازم باشد از پماد و کرم استفاده کنید.
2- چسب زدن به بینی
در روند جراحی بینی پزشک پوست را از لایه زیرین جدا می کند و پس از انجام تغییرات به صورت مجدد پوست به سطح بینی میچسبد. برای آن که فاصله ای بین پوست بینی و اسکلت بینی ایجاد نشود لازم است تا چندین ماه از چسب بینی استفاده شود. چسب زدن نیز می تواند باعث ورم کمتر بینی شود. لازم است برای عوض کردن چسب بینی به مطب مراجعه کرده و یا توسط منشی یا پزشک به شما آموزش داشته شود تا این کار را در منزل انجام دهید.
3- حمام رفتن بعد از عمل بینی
از آن جایی که تا یک هفته پس از جراحی بینی بر روی آن گچ بینی قرار دارد و به هیچ عنوان نباید خیس شود، به همین دلیل حمام رفتن در این مدت توصیه نمی شود. بهتر است روز قبل جراحی به حمام بروید تا مدتی به حمام نیاز نداشته باشید. اگر در این مدت تصمیم داشتید به حمام بروید بهتر است از آب داغ استفاده نکنید، مراقب باشید گچ بینی خیس نشود و هیچ ضربه ای به بینی وارد نشود و در صورت امکان از دوش دستی برای مو و بدنتان استفاده کنید به طوری که سر را به عقب خم کنید تا صورت خیس نشود. به طور کلی از آب زدن به صورت خودداری کنید و برای تمیز کردن صورت تان از دستمال مرطوب استفاده کنید.
4- شست و شو بینی بعد از عمل
شست و شو بینی بعد از عمل می تواند روند بهبودی را سرعت ببخشد. معمولا برای شست و شوی بینی از سرم نمکی استفاده می شود. توصیه می شود بعد از برداشتن گچ بینی و تامپون، روی 3 تا 4 بار بینی خود را با این محلول شست و شو دهید. برای شست و شو از یک سرنگ کوچک کمک بگیرید و محلول را با فشار کم وارد بینی کنید. تا زمانی که داخل بینی شما زخم است به هیچ عنوان هیچ شی ای اعمم از گوش پاک کن، سوزن قفلی و … را داخل آن نکنید.
5- نحوه خوابیدن بعد از عمل بینی
بعد از رینوپلاستی به خوبی استراحت کنید. در زمان استراحت از دو بالش زیر سرتان استفاده کنید تا سر کمی بالاتر از بدن قرار بگیرد. (حالت نیمه نشسته نیز بهترین وضعیت است) همچنین از خوابیدن به پهلو خودداری کنید. توصیه می شود در این مدت تنها بخوابید تا به صورت نا خواسته کسی به بینی شما ضربه نزند.
6- تغذیه بعد از عمل بینی
غذاهای سفت و جویدنی بعد عمل ممنوع است. غذا باید به صورت نرم و آبکی و ولرم باشد. جویدن غذا باعث می شود که به عضلات صورت و بینی فشار وارد شود به همین دلیل خوردن خوراکی هایی مانند ساندویچ و ته دیگ که نیاز به باز کردن دهان و جویدن زیاد دارد توصیه نمی شود. لازم است تا مدتی نیز از خوردن بعضی خوراکی ها پیشگیری کنید. برای مثال: آب میوه های اسیدی، غذاهای ادویه دار، ترشیجات و هر آنچه که باعث تحریک معده و دستگاه گوارشی می شود و یا باعث یبوست می شوند.
۷- عدم استفاده از عینک و یا چسباندن آن به پیشانی
افرادی که چشمانشان ضعیف است و عینکی هستند باید بعد از جراحی نکاتی را در هنگام عینک زدن رعایت کنند. معمولا تا یک هفته بعد از جراحی گچ روی بینی است و تا این زمان استفاده از عینک بر روی آن مشکلی ایجاد نمی کند اما بعد از برداشتن گچ بینی تا حدود دو ماه بهتر است عینک طبی و آفتابی بر روی بینی خود قرار ندهید تا هیچ فشاری به ناحیه وارد نشود. در عوض میتوانید عینک خود را به پیشانی بچسبانید. اگر قصد دارید چشم خود را عمل کنید نیز در این مورد از جراحتان کمک بخواهید و مشورت کنید.
۸- رفع کبودی بعد از عمل بینی
کبودی و ورم بعد از عمل طبیعی است و روز بعد از عمل شروع به بیشتر شدن می کند. اما از روز سوم به مرور کاهش می یابد. نوشیدن مایعات را افزایش دهید. آب و آبمیوه های طبیعی به خصوص آب کرفس، آناناس و هلو به کاهش ورم و کبودی کمک می کند؛ برای کاهش ورم و کبودی حتماً تا 48 ساعت از کمپرس یخ استفاده کنید. یخ را به مدت 15 دقیقه روی کبودی ها قرار دهید و سپس 5 دقیقه استراحت دهید و مجدداً به مدت 15 دقیقه قرار دهید؛
۹- پرهیز از استعمال دخانیات
حتما شنیده اید که از مدتی قبل تا بعد از عمل بینی نباید دخانیات استعمال کنید و الکل بخورید. عدم رعایت این مساله می تواند خون رسانی را دچار مشکل کند و در نتیجه باعث کند شدن روند بهبودی و ترمیم زخم ها شود. پس برای گرفتن بهترین نتیجه از جراحی حداقل دو ماه قبل و بعد از آن از مصرف آن بپرهیزید.
۱۰- مراجعه به پزشک
همان طور که اشاره کردیم بعد از گذشت یک هفته لازم است برای برداشتن گچ بینی به پزشک مراجعه کنید. در این جلسه علاوه بر داشتن گچ، بخیه ها نیز کشیده می شود. در صورتی که در طی این مدت نشانه های مشکوکی مانند درد و خون ریزی شدید مشاهده کردید فورا به پزشک مراجعه کنید.
نکاتی که بعد از عمل لازم است بدانید:
- سرگیجه و تهوع بعد از عمل عادی است. برای حرکت کردن حتماً از کسی کمک بگیرید؛
- از باز کردن بیش از حد دهان و بلند خندیدن خودداری کنید؛ (هنگام خندیدن میتوانید با دو انگشت لپ خود را بگیرید تا بینی بیش از حد کشیده نشود.)
- از بلند کردن اجسام سنگین خودداری کنید؛
- در معرض گرما و نور شدید خورشید قرار نگیرید. سولاریوم و آفتاب گرفتن بعد عمل بینی ممنوع است؛
- انجام فعالیت های سنگین و ورزش تا 2 ماه بعد از جراحی ممنوع است؛
- جلسات معاینه را به دقت و مرتب دنبال کنید.
- تا مدتی به استخر و سونا نروید.
هزینه جراحی بینی چقدر است؟
تعیین هزینه رینوپلاستی رایج در ایران بدون معاینه امکان پذیر نیست و به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد که از میان آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- تجربه و مهارت جراح: دستمزد هر جراح با توجه به میزان تخصص او، سال هایی که در این حوزه فعالیت موفق داشته است و … می تواند متفاوت باشد.
- مشکلات بینی فرد: این که فرد قرار است تحت جراحی اولیه و یا ثانویه قرار بگیرید و همچنین نوع مشکل مانند پولیپ، بسته بودن راه های تنفسی و … در هزینه نهایی تفاوت ایجاد می کند.
- نوع بینی (گوشتی یا استخوانی بودن آن): همان طور که در قبل اشاره کردیم ممکن است با توجه به فرم بینی جراح تکنیکی خاص را استفاده کند.
- هزینه دستیاران جراح: پزشک متخصص بیهوشی و دستیاران جراح که پزشک را در اتاق عمل همراهی می کنند نیز دستمزدی دریافت خواهند کرد.
- هزینه مرکز جراحی یا کلینیک: هر بیمارستان و کلینیک با توجه به تجهیزات، ابزار و وسایلی که در اتاق عمل استفاده می کند و خدماتی که در اختیار بیمار قرار می دهد هزینه ای متفاوت دریافت خواهد کرد.
- موقعیت جغرافیایی: شاید شما هم دیده باشید که در بعضی از شهر ها هزینه بینی به شدن پایین است و یا پزشکانی را دیده باشید که در شهری یک هزینه و در شهر دیگر هزینه ای دیگر دریافت میکنند. با توجه به موقعیت جغرافیایی و سطح مالی و اقتصادی هر شهر ممکن است هزینه ها نیز تغییر کند حتی ممکن است در داخل یک شهر هزینه در هر منطقه متفاوت باشد.
برای اطلاع دقیق از هزینه جراحی نزد بهترین جراح بینی تهران باید برای مشاوره اقدام نمایید.
جراح بینی چه نقشی در نتیجه جراحی دارد؟
مهم ترین اقدامی که از سوی فرد قبل از جراحی باید صورت بگیرد، جست و جو و تحقیق در مورد جراحان بینی است. مهارت و تخصص پزشک در نتیجه جراحی نقش بسیار مهمی دارد. اگر جراح در کار خود مهارت کافی نداشته باشد، مشکلاتی پیش خواهد آمد که گاه حتی با انجام ترمیم بینی هم جبران ناپذیر است. مشکلاتی که ممکن است نتیجه انتخاب نادرست باشند عبارت اند از:
- نامناسب شدن بینی با سایر اجزای صورت به دلیل عدم شناخت پزشک از علم زیبایی شناسی؛
- غیرطبیعی شدن بینی (بالا رفتن بیش از حد نوک بینی، کوچک شدن غیرطبیعی تیغه بینی و …) ؛
- کجی بینی بعد رینوپلاستی؛
- نا متقارن شدن سوراخ های بینی (البته در افرادی که در ابتدا مشکل نامتقارن بودن شدید سوراخ بینی داشته اند ممکن است بعد جراحی هم سوراخ ها کاملاً متقارن نباشند و تفاوت کمی با هم داشته باشند)؛
- گوشت اضافه بعد عمل؛
- عدم تناسب بینی با جنسیت فرد (فانتزی شدن بینی در مردان)؛
- بزرگ باقی ماندن بینی؛
- از بین رفتن حس بویایی بعد عمل (این مشکل گاهی به دلیل آسیب رسیدن به عصب بویایی است و حتی با ترمیم نیز جبران پذیر نیست).
چنین مشکلاتی باعث می شود که فرد بعد از عمل احساس نا خوشایندی داشته باشد و اعتماد به نفس خود را از دست بدهد. از طرفی جراحی ترمیمی بینی مشکلات و سختی های خاص خود را دارد و با هر بار عمل بینی آسیب بیشتری به بافت ها می رسد. در نتیجه، بهترین راه انتخاب یک متخصص گوش و حلق و بینی در همان ابتدا است تا از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری شود.
در زیر فیلمی از بدترین جراحی های بینی ناموفق را خواهیم دید که توسط افراد غیر حرفه ای انجام شده است. فیلم فردی که سوراخ های بینی اش آن قدر کوچک است که نمیتواند نفس بکشد و فرد دیگری که جراحی بینی را نزد دندانپزشکش انجام داده!
بهترین جراح بینی چه ویژگی هایی دارد؟
انتخاب یک جراح بینی خوب کار بسیار سختی است زیرا تعداد زیادی متخصص در این زمینه وجود دارد که همگی در جلسات مشاوره وعده بهترین جراحی را می دهند، به همین دلیل لازم است که با ویژگیهای بهترین جراحان زیبایی بینی آشنا باشیم تا بتوانیم یک جراح بینی خوب پیدا کنیم. در زیر به تعدادی از این ویژگیها اشاره می کنیم.
- یک جراح زیبایی خوب باید با علوم زیبا شناسی آشنا باشد تا بتواند اجزای صورت را به صورت هماهنگ با هم جراحی کند.
- یک جراح بینی خوب باید قوه تخیل قوی داشته باشد تا بتواند قبل از عمل بینی را به خوبی ترسیم کند.
- جراح باید در مورد انواع بیماری های مراجعه کننده پرس و جو کند و عوارض و خطرات جراحی را به حداقل برساند.
- جراح بینی باید بیمار را از مراقبت های بعد و قبل از جراحی آگاه کند زیرا این مراقبت ها می تواند در نتیجه نهایی تاثیر گذار باشد.
- یک جراح بینی خوب باید برای تمامی بیماران به اندازه کافی وقت بگذارد و به همه سوالات آنها به خوبی و با صبر و حوصله پاسخ دهد تا فرد با اطمینان بیشتری برای جراحی آماده شود.
- بهترین جراح بینی باید قبل از هر چیز سلامت بیمار را در اولویت قرار دهد و فکر منافع شخصی خود نباشد همچنین باید در مورد داروهایی که بیمار مصرف می کند پرس و جو کند.
- جراح باید بیمار را در صورتی که دارای تقاضای نا معقول از جراحی بینی است متقاعد کند و اگر فرد همچنان به تقاضای خود اصرار داشت از جراحی او اجتناب کند.
- پزشک باید مدارک تحصیلی معتبر داشته باشد و در یک دانشگاه خوب تحصیل کرده باشد.
- جراح باید مسئولیت پذیر باشد و اگر بعد از جراحی نتیجه مطلوب حاصل نشد، پیگیری کرده و درصدد جبران آن باشد.
- جراح بینی باید هماهنگی مناسبی بین دست و چشمش داشته باشد.
- از دیگر ویژگی های یک جراح بینی خوب دریافت هزینه معقول و منطقی از جراحی است.
- پزشک باید پرونده بیمار را نزد خود محفظ نگه دارد و به هیچ عنوان در اختیاران افراد دیگر قرار ندهد.
- بهترین جراح بینی باید بیمار را از خطرات و عوارض جراحی آگاه کند تا او خودش تصمیم نهایی را بگیرد.
- پزشک باید در جلسات مشاوره در مورد بیماری و یا دارو های خاص بیمار سوال کند تا در حین جراحی دچار مشکلی نشود.
چگونه بهترین جراح بینی را انتخاب کنم؟
اگرچه امروزه تعداد جراحان بینی بسیار زیاد شده است و شاید انتخاب از میان آن ها کار دشواری باشد اما خوشبختانه با پیشرفت تکنولوژی و ابزارهای جست و جو این کار آسان تر از گذشته شده است. در زیر راه هایی که می توانید با بهترین جراحان اشنا شوید را به شما معرفی می کنیم.
جست و جو در اینترنت
با گسترش اینترنت و روی کار آمدن تلفن های هوشمند هر فردی می تواند به راحتی در موتور های جست و جو به دنبال بهترین جراح بینی بگردد. کافی است کلمه “بهترین جراح بینی” را سرچ کرده تا بتوانید لیستی از بهترین پزشکان را مشاهده کنید. معمولا هر پزشک سایت شخصی خود را دارد که در آن اطلاعات مفیدی درباره عمل قرار می دهد، همچنین بخشی از سایت ممکن است متعلق به معرفی پزشک و رزومه او باشد که در این صورت می توانید اطلاعات کامل تری کسب کنید.
جست و جو در شبکه های اجتماعی
با ورود اپلیکیشن های مختلف متن محور و تصویر محور جست و جو بسیار آسان تر و سریع تر از قبل شده است. شبکه های اجتماعی مختلفی مانند فیس بوک، اینستاگرام و … وجود دارد که بیشتر پزشکان در آن فعالیت دارند. اینستاگرام از محبوب ترین اپلیکیشن های تصویر محور است که جراحان می توانند نمونه کار های خود را در آن قرار دهند. شما میتوانید نمونه کار های هر پزشک را در صفحه اش مشاهده کنید علاوه بر آن می توانید نظرات کاربران را در زیر هر پست بخوانید و یک بازخورد مناسب دریافت کنید.
پرس و جو از آشنایان
حتما بین همسایگان، دوستان، هم دانشگاهیان خود و … افرادی را دیده اید که بینی خود را عمل کرده باشند. از میان این افراد ممکن است بعضی از بینی ها برای شما جذاب تر بوده و به عبارتی فرم آن بیشتر به دلتان نشسته باشد، این نشان می دهد که آن فرم به سلیقه شما نزدیک تر است. شما میتوانید با این افراد گفت و گویی داشته باشید و سوالات خود را در مورد جراح و … بپرسید و با خیال راحت به تصمیم نهایی خود برای انتخاب جراح نزدیک شوید.
مراجعه به مطب
بعد از بررسی نمونه کارهای جراحی بینی، با مراجعه حضوری به مطب پزشکان منتخب از کارهای او کاملاً اطمینان پیدا کنید. همچنین از پزشک مشاوره بگیرید و تمامی اطلاعات لازم در خصوص جراحی را به دست آورید. در مشاوره حضوری بررسی دقیقی از نمونه کارهای پزشک و رفتار حرفه ای او داشته باشید. در هنگام انتظار در مطب نیز می توایند با سایر مراجعه کنندگان گفت و گویی داشته باشید و از روند جراحی مطلع شوید.
چرا دکتر کامبیز ایزد پناه؟
فوق تخصص جراحی پلاستیک، ترمیمی و زیبایی
دارای بورد فوق تخصصی
- عضو سازمان نظام پزشکی ایران
- عضو جامعه جراحان ایران
- عضو انجمن جراحی پلاستیک ایران
گذراندن دور های تخصصی جراحی زیبایی پستان، لیفت پستان، پروتز پستان، جراحی زیبایی بینی، ابدومینو پلاستی، لیپوساکشن، جراحی زیبایی گوش، لیفت صورت و گردن، تزریق ژل و بوتاکس، تزریق چربی، جراحی سرطان، جراحی سر و گردن، جراحی کودکان، جراحی سوختگی، جراحی تروما، جراحی عروق، جراحی لاپاروسکوپی و جراحی مجاری صفراوی
سوالات متداول شما در خصوص عمل زیبایی بینی
بسیاری از افرادی که می خواهند عمل بینی انجام دهند نگران میزان مرخصی مورد نیاز برای این مدت هستند. در هفته اول بعد جراحی بینی باید به طور کامل استراحت نمایید. در نتیجه هفته اول باید از محل کار یا محل تحصیل خود مرخصی بگیرید. سپس می توانید بعد از باز کردن گچ بینی به محل کار خود بازگردید و بدون پایین گرفتن سر، کار را ادامه دهید.
رینوپلاستی اگر چه عمل تهاجمی و حساسی است اما در صورتی که نزد متخصص انجام شود و بیمار به درستی دارو های خود را مصرف کند، بعد از عمل هیچ دردی را احساس نخواهد کرد. حین جراحی نیز فرد بیهوش یا بی حس است و هیچ دردی متوجه نخواهد شد.
این جراحی بهتر است هم در دختران و هم در پسران بعد از 18 سالگی انجام شود. بعد از این سن است که اجزای صورت به طور کامل شکل گرفته و می توان به درستی و بر اساس شکل نهایی چهره عمل را انجام داد.
یکی از مهم ترین اقداماتی که بعد عمل بینی باید انجام شود چسب زدن صحیح بینی است. این کار معمولاً در ماه اول توسط پزشک انجام می شود چرا که چسب در این مدت به فرم گرفتن بینی و کاهش ورم آن کمک بسزایی می کند. سپس فرد باید به مدت 3 ماه از چسب استفاده کند. حتماً نحوه درست چسب زدن را از جراح خود یاد بگیرید تا بینی فرم مناسب خود را حفظ کند.
این واکنش طبیعی پوست در افراد مختلف متفاوت است و به بدن فرد و نوع پوست او بستگی دارد. برخی از افراد 1 هفته بعد عمل شاهد کاهش بسیار کبودی ها و ورم ها هستند اما برخی از افراد ممکن است تا 6 ماه هم این مشکل را داشته باشند.
شما باید بعد از گذشت یک هفته برای برداشتن گچ روی بینی و همچنین کشیدن بخیه ها به مطب پزشک مراجعه کرده بعد از آن هم ممکن است به دلایلی همچون عوض کردن چسب بینی و یا بررسی مجدد بینی لازم باشد دوباره به پزشک مراجعه کنید.
بله معمولا جراحی های زیر را میتوان همزمان با عمل بینی انجام داد:
جراحی پلک
جراحی گوش
پولیپ
عمل انحراف بینی
اگر قصد جراحی همزمان داریئ پزشک خود را مطلع کرده و از تصمیمتان آگاه کنید.
در روش باز از دو نوع بخیه استفاده می شود. بخیه های داخل بینی جذبی هستند و نیازی به کشیدن آن ها نیست و بخیه های روی کلوملا یا پره های بینی غیر جذبی هستند و معمولاً 5 تا 7 روز بعد از عمل پزشک آن ها را می کشد.
هدف از جراحی بینی داشتن چهره ای زیبا تر و بهتر از قبل است، گاهی به دلیل اشتباه و سهل انگاری پزشک ممکن است قوز روی بینی باقی بماند یا فرد دچار مشکلات تنفسی شود در این صورت بعد از گذشت یک سال و از بین رفتن ورم بینی میتواند دوباره عمل کند.
به افرادی که از شهر و یا کشور دیگری برای عمل بینی به پزشم مراجعه می کنند توصیه می شود حداقل 10 روز سفر نداشته باشند و در صورتی که مشکلاتی مانند خون ریزی و … نداشتند سفر خود را انجام دهند.
اگر پزشک تغییرات زیادی را در بینی ایجاد کند ممکن است فاصله بین لب و بینی زیاد شود و حلت چشم ها تغییر کند، در صورتی که تغییرات به اندازه و نرمال باشد تغییری ایجاد نخواهد شد.
ممکن است در اطرافیان خود کسانی را دیده باشید که بعد از جراحی بینی صدایشان تغییر کرده و به اصطلاح تو دماغی شده، باید بدانید که اگر رینوپلاستی باعث مسدود شدن راه های تنفسی نشود، صدا فرد نیز تغییر نخواهد کرد.
نتیجه گیری
در مطلبی که ملاحظه کردید، به طور کامل به جراحی بینی، انتخاب بهترین جراح بینی و نقش او در نتیجه عمل و همچنین اقداماتی پرداختیم که قبل و بعد از رینوپلاستی باید انجام دهید. امیدواریم با مطالعه این راهنمای کامل عمل بینی بتوانید جراحی خوب و رضایت بخشی را تجربه کنید. فراموش نکنید هرچیزی دگرگون می شود اما زیبایی می ماند. شما میتوانید سوالات و تجریبات خود را در زیر این مطلب با ما به اشتراک بگذارید.
ارتباط با دکتر کامبیز ایزدپناه
آدرس
تهران، میدان کاج، خیابان سرو غربی، خیابان مروارید، پلاک ۲، طبقه۴، واحد ۲۵
شماره تماس
ساعت کاری
ساعات کاری شنبه و سه شنبه ۱۴ الی ۱۷
3 پاسخ
تو شرایط کرونا هم جراحی انجام میشه؟
سلام من بینیم گوشتیه؟ به نظرتون عمل کنم خوب میشه؟
سلام باید ابتدا بینی شما از نزدیک معاینه شود.