آیکن تماس

تفاوت پروتز زیر عضله و روی عضله

آگاهی از تفاوت پروتز زیر عضله و روی عضله برای خانم هایی که قصد انجام جراحی پروتز سینه را دارند، بسیار مهم است. پروتز سینه در اکثر موارد با استفاده از پروتزهای سیلیکونی انجام می گردد. پروتزهایی از جنس سیلیکون با بدن سازگاری دارند و باعث ایجاد مشکل در سلامتی عمومی نمی شوند. اما برای ایجاد زیبایی، درمان افتادگی سینه و بزرگ کردن سینه ها، روش انجام جراحی بسیار اهمیت دارد.

 درباره پروتز زیر عضله و روی عضله چه می دانید؟

پروتز زیر عضله و روی عضله با توجه به تشخیص پزشک برای پروتز سینه استفاده می شود.  بنابر تشخیص پزشک، اگر بافت سینه در قسمت فوقانی دارای قطری بیش از 5/2 سانتیمتر باشد، برای پروتز سینه از پروتز زیر عضله استفاده می کند. ولی اگر قطر بافت سینه در بخش فوقانی سینه، کمتر از این مقدار باشد، از پروتز روی عضله استفاده می شود.  

تفاوت پروتز زیر عضله و روی عضله

بهترین روش برای انجام پروتز سینه

پزشک با توجه به سن خانم، میزان کشسانی پوست، احتمال بارداری و شغل خانم، استفاده از پروتز زیر عضله و روی عضله را برای خانم توصیه می کند.  انتخاب محل قرار گرفتن پروتز، توسط پزشک متخصص و با تجربه با توجه به شرایط فرد انجام می شود.

بنابر تشخیص پزشکان، پروتز سینه در یکی از  3 قسمت اصلی شامل زیر عضله پکتورال، زیر بافت غددی و بالای عضله پکتورال و روی عضله پکتورال و زیر فاشیای عضله قرار می گیرد. به طور کلی پزشک به 3 طریق می تواند، پروتز سینه را انجام دهد. این روش ها شامل برش در قسمت دور هاله تیره بالای سینه، زیر سینه و ایجاد برش زیر بغل می باشد. بهترین روش برای جایگذاری پروتز سینه، روش جراحی برش زیر سینه می باشد. در این روش، در زیر سینه یک برش 4 تا 5 سانتی متری ایجاد می شود که اسکار آن بعد از گذشت مدت زمانی از بین می رود.

کدام پروتز سینه برای خانم هایی که قصد باردار شدن دارند، مناسب تر است؟

قبل از انجام جراحی و استفاده از پروتز زیر عضله و روی عضله، پزشک از بیمار سوال می کند که قصد بارداری دارد یا خیر؟ اگر خانمی قصد باردار شدن را داشته باشد، پزشک از پروتز زیر عضله استفاده می کند. در این روش به غدد شیری خانم، فشار کمتری وارد می شود در نتیجه میزان آسیب دیدگی به حداقل می رسد. با استفاده از این پروتز، خانم در دوران شیردهی به نوزاد، با مشکل مواجه نمی شود.

انواع روش های جراحی پروتز زیر عضله و روی عضله

پزشک برای انجام پروتز زیر عضله و روی عضله، تکنیک های مختلفی را انجام می دهد. شرایط و انتظارات خانم ها در انتخاب پروتز تاثیر می گذارد.

جراحی پروتز روی عضله

 این نوع پروتز در قسمت پایین غدد شیری  و روی عضله سینه گذاشته می شود. در شرایطی که بیمار قصد بارداری نداشته باشد و بافت نرم سینه قطر خوبی داشته باشد، از این روش استفاده می شود.

مزایای پروتز روی عضله:

  • مدت زمان جراحی پروتز روی عضله کمتر از دیگر روش های جراحی می باشد.
  • دوران نقاهت این پروتز کوتاه تر از دیگر روش های پروتز سینه می باشد.
  • میزان درد پروتز روی عضله کمتر از پروتز زیر عضله است. اگر بیمار از نتیجه عمل رضایت کافی نداشته باشد، پزشک به راحتی می تواند پروتز را از سینه خارج کند.
  • هزینه این جراحی نسبت به دیگر روش ها کمتر است. به همین دلیل طرفداران زیادی دارد.
پروتز زیر عضله و روی عضله

جراحی پروتز زیر عضله سینه

آگاهی از تفاوت های پروتز زیر عضله و روی عضله کمک می کند تا پزشک با توجه به شرایط بیمار بهترین گزینه را انتخاب کند. در این روش پزشک با ایجاد یک برش کوچک در قسمت زیر سینه، پروتز را در قسمت زیر عضله سینه جای می دهد.

مزایای پروتز زیر عضله:

  • فشار به غدد شیری وارد نمی شود و در روند شیردهی نوزاد اختلال ایجاد نمی شود.
  • اختلالی در ارزیابی سینه و چکاپ های سالانه ایجاد نمی شود. وجود کیست سینه و سرطان در عکس برداری ها، با انجام این پروتز مشخص می شود.
  • ظاهر سینه با پروتز زیر عضله، کاملا طبیعی دیده می شود. مشاهده لبه های پروتز بسیار کم می باشد.

تفاوت پروتز زیر عضله و روی عضله

شرایط عمل جراحی پروتز زیر عضله و روی عضله با هم متفاوت می باشد. دوره نقاهت و عوارض جانبی هر دو روش با هم متفاوت می باشند. البته ایجاد درد و تورم در هر دو روش وجود دارد.

  • وجود درد در هر دو روش پروتز زیر عضله و روی عضله، طبیعی بوده و بعد از گذشت دوره بهبودی از بین می رود. خانم هایی که عمل پروتز زیر عضله را انجام داده اند، درد بیشتری را در دوره نقاهت بعد از جراحی را احساس می کنند.
  • در پروتز زیر عضله ممکن است با جابجایی جزئی پروتز به طرف بالا حرکت کند. در این مواقع باید با ماساژ دادن و بستن باند بالای سینه  مشکل را درمان کرد.
  • در پروتز زیر عضله احتمال لمس لبه های پروتز به کمترین مقدار خود می رسد. در پروتز روی عضله ممکن است لبه های پروتز سینه مشاهده می شود.
  • فشار کمتری به پروتز زیر عضله وارد می شود و در نتیجه احتمال ایجاد کپسول اطراف پروتز سینه به حداقل می رسد.
  • در پروتز روی عضله احتمال آسیب به غدد شیری و ایجاد مشکل برای شیردهی وجود دارد. اما در پروتز زیر سینه به غدد شیردهی آسیبی وارد نمی شود.
  • در پروتز روی عضله احتمال بد فرم شدن و چروکیده شدن پروتز وجود دارد.
  • مهمترین عیب پروتز روی عضله ایجاد اختلال در چکاپ های سالانه سینه می باشد. پروتز روی عضله موجب اختلال در تصویربرداری های پستان برای تشخیص زودهنگام ابتلا به سرطان می شود. پروتز مانند یک جسم خارجی مانع تصویر برداری از بافت سینه می شود.

کلام آخر

پزشک ماهر و مجرب برای انجام  پروتز زیر عضله و روی عضله، با توجه ویژگی های فرد یکی را انتخاب می کند. هر یک از این پروتزها معایب و مزایای خاصی دارند که پزشک تشخیص می دهد، کدام یک برای فرد مناسب تر است. به تصمیم پزشک خود اعتماد داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط